Τρίτη 28 Απριλίου 2020



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, 

Με δυσάρεστη έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο του Συλλόγου  με ημερομηνία 9/4/2020 και θέμα την «Προμήθεια εξοπλισμού για εφαρμογή εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φθιώτιδας» και όσα λέει το περιεχόμενό του.
Καταρχήν έχουμε να κάνουμε γνωστό ότι ως παράταξη Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει δεν έχουμε καμία συμμετοχή με την απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου.
 Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι κανένα από τα μέλη του συλλόγου των εκπαιδευτικών δεν ρωτήθηκε προκειμένου να παρθεί μια τόσο σοβαρή απόφαση ή τουλάχιστον οι Δ/ντές /ντριες και Προϊστάμενοι /νες  Σχολικών Μονάδων και Νηπιαγωγείων.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνούμε αστοχίες και παραλείψεις του Υπουργείου να καλύπτονται με πόρους που είναι για διαφορετικό σκοπό. Ιδιαίτερα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε στην μη απόδοση των πόρων για λειτουργικά  έξοδα των σχολικών μονάδων (ιδιαίτερα των νηπιαγωγείων και των ολιγοθέσιων σχολείων) ακόμη και την περίοδο που παραμένουν κλειστά, μιας  και τα χρήματα αυτά αφορούν λειτουργικές δαπάνες ολόκληρης της σχολικής χρονιάς και όχι μιας συγκεκριμένης περιόδου.
Θεωρούμε ότι οι παρατάξεις στο Δ.Σ. που έλαβαν αυτή την απόφαση θα πρέπει άμεσα (πριν ο Δήμος μετά χαράς την υλοποιήσει) να την ανακαλέσουν και να αναλάβουν την ευθύνη απέναντι στις σχολικές μονάδες.

ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ  Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου