Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


                                             
                                                                                                         Λαμία, 3.2.2013

        Εμείς οι εκπαιδευτικοί  του συλλόγου δηλώνουμε  ότι η συμμετοχή στο σύλλογο πρέπει να είναι συνειδητή προσωπική επιλογή. Συνειδητή επιλογή η εγγραφή, συνειδητή επιλογή και η συνδρομή.

      «Πληρώνω» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι και θα  «συμμετέχω».

      Οι φανατικοί υποστηρικτές  της ιδέας της παρακράτησης από το μισθό , ενδιαφέρονται πολύ για έναν εύρωστο οικονομικά σύλλογο με πολλά μέλη και καλό ταμείο.

      Ο σύλλογός μας  είχε και πολλά μέλη και καλό ταμείο.

      Επί χρόνια όμως σερνόμασταν σε συνελεύσεις με ανούσιους παραταξιακούς διαπληκτισμούς για το ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις . Στο τέλος κέρδιζαν κάποιοι τις εντυπώσεις αλλά έδιωχναν τους συναδέλφους. Επί χρόνια σερνόμασταν σε συνελεύσεις παρωδία,  όπου οι προτάσεις των μελών ακουγόταν μεν αλλά ποτέ δεν έμπαιναν σε ψηφοφορία.  Θυμάστε γιατί; Στην αρχή, κατόπιν συνεννόησης των παρατάξεων , συμφωνούσαν ότι δήθεν υπήρχε απαρτία. Όταν όμως έφτανε η ώρα της ψήφισης των προτάσεων ξαφνικά οι ίδιοι που είχαν συμφωνήσει την πλασματική απαρτία θυμόταν ότι «δεν έχουμε  απαρτία».

      Έτσι τους βόλευε. Να μην δεσμεύονται από καμιά απόφαση της συνέλευσης για   να μπορούν εν λευκώ  να παίρνουν μόνοι τους τις αποφάσεις. Έτσι αντιλαμβάνονται τη  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κάποιοι «σοφοί» του κλάδου.

      Και τώρα αφού  μας κλάδεψαν όλους, παριστάνουν πάλι τους ειδήμονες. Αυτοί ξέρουν , αυτοί μπορούν , αυτοί ωρύονται όταν πρόκειται να αποφασίσετε εσείς. Και ποιος είναι ο στόχος τους ; Να τους  δώσουμε δυο  τρεις  θεσούλες  και δυο τρία αξιώματα- το ένα  δεν τους φτάνει – για να μας σώσουν ακόμη περισσότερο.

       Αυτό είναι το μεγαλείο κάποιων στελεχών της εκπαίδευσης! Αυτό είναι το μεγαλείο των αιρετών μας ! Από το πρωί ως το βράδυ παπαγαλίζουν : «Δεν υπάρχουν πιστώσεις», «Οι ανάγκες θα καλυφθούν εκ των ενόντων» ή «  Θα δουλέψουμε με ορθολογισμό και σύνεση…» ή το περίφημο του αιρετού μας  στην πρώτη συνάντηση φέτος των νηπιαγωγών « Δεν φοβόμαστε την αξιολόγηση ! »

     Πού είναι το ηθικό ανάστημα  να αναδείξουν το πρόβλημα , να ενημερώσουν το Δ.Σ. και τα μέλη,  να πιέσουν βουλευτές και πολιτικούς, να βγουν στα μέσα ενημέρωσης να διαμαρτυρηθούν και  να απαιτήσουν λύσεις ;    

      Άξια τέκνα, άξιων κομματικών προγόνων. Προγόνων τους που ενώ είναι στη σύνταξη εδώ και χρόνια δέχονται να τους καθοδηγούν και να τους κατευθύνουν ακόμα και σήμερα ! Το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν καλά είναι να γαντζώνονται στις καρέκλες τους και να παραμένουν  πιστοί στο υπερεγώ τους.

      Αυτό είναι  δυστυχώς και το  κατάντημα μιας  μερίδας   υποτελών συνδικαλιστών , που όταν τους βάζεις θέμα καταγγελίας της διοίκησης τους πιάνει τρέμουλο και ψελλίζουν « Δε συμφωνώ» χωρίς να τολμούν να προβάλλουν ούτε ένα αντεπιχείρημα .

      Σήμερα για να ξελασπώσουμε χρειάζεται να βάλουμε όλοι ένα χεράκι βοήθειας. Κι αυτή η βοήθεια δεν είναι παρά η ενεργή μας συμμετοχή. Όσο εμείς μένουμε  στην άκρη , δίνουμε  χώρο σε κάποιους άλλους να επιπλέουν. Όταν δίνουμε  το παρόν στις συνελεύσεις  εκείνοι αποχωρούν σιωπηλά μην αντέχοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες για να επιστρέψουν αργότερα έχοντας την απαίτηση να τους επαναλάβουμε τις αποφάσεις που πάρθηκαν και το θράσος να θέσουν εκ των υστέρων θέμα απαρτίας.

    Σήμερα θέτουμε ένα βασικό στόχο : Οι αποφάσεις να παίρνονται εδώ , στις Γενικές Συνελεύσεις. Οι συνελεύσεις θα γίνουν αυτό που τους αρμόζει : τα κύτταρα και τα κάστρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.    Στέλνουμε το μήνυμα σε κάθε κετεύθυνση :

-Δεν ανεχόμαστε  άλλο τους επαγγελματίες συνδικαλιστές .

- Δεν ανεχόμαστε  άλλο τα μαγειρέματα και τις διακρίσεις.

- Δεν ανεχόμαστε άλλο τους φιλόδοξους παραγοντίσκους που  διψούν για θέσεις  και αξιώματα.

- Δεν ανεχόμαστε άλλο τις πολιτικές και τους πολιτικούς που βουλιάζουν το λαό στη φτώχεια και μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποικία των  τραπεζιτών.

Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αποφασίζει για μας , χωρίς εμάς !

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου